Lakan och mössa

Har nu stickat klart Emelias mössa. Blev helt okey trots att jag i början av stickningen råkade vränga allt på ett märkligt sätt som jag sedan reda ut. Emelia ville ha en lååång plopp ovanpå, hon hade en tandborste som hon noga mätte längden med medan jag stickade (och bara ville sluta för 8 maskor och tre strumpstickor är meckigt). Ploppen kom att stå rakt upp så jag satte på en liten tofts för att tynga ner den lite.

Ny rosa mössa

Sedan sydde jag ett påslakan och ett örngott av John Blundtyg jag begagnatköpt. Sydde med vit undersida på påslakanet så räcker tyget till ytterligare ett om jag vill. Är inne i en totalretro sjuttitalssväng som ni kanske förstått.

John Blund lakan


Klänning och byxor

Har sytt en ny klänning till O som bor i byn. Den största jag sytt hitills. Blev snygg tycker jag och Emelia ville givetvis ha en hon också eftersom hon inte kan tollerera att jag syr åt andra ibland.

Höstklänning till O

Sydde ett par byxor till Nathael också, han är mitt mellan storlekar nu vilket irriterad mig. Men att få honom att posera var värre, är i vart fall i brun velour med turkos söm nedtill

bruna byxor

Annars har jag just nu uppdraget att sy till dockan Carnella (ännu bara en klänning som blev för stor) samt pågående stickningar i form av nästan klar mössa till Emelia, påbörjad halsduk till mig och önskad mössa till Johan.


Psykodelisk klänning

Psykodelisk klänning

En klänning i tyg från Åhlens. Testade pga. för lite kantband hemma att fålla nerdekanten istället för band där. Blev ok, men gillar kantband bättre. Tyget älskar jag!


blommig haklapp

blommig haklapp

Blåblommigt till en nyfödd liten prins jag ännu ej haft äran att träffa.


Sängar

emelias säng
Har gjort om väggskydden i barnens rum. Emelia fick en världskarta spännd på en sådan där spänntråd med krokar i ändarna. Över sängen har hon ett löv från Ikea med blommor jag satt dit som lyser på natten.

Nathael sänf
Nathael har fått djungelmotiv (matchade inte dagens lakan) och en ficka på sin. Hålls uppe av små öglor som sitter i krokar. I dne övre kanalen får en tunn trälist för extra stadga.




svart klänning med rosa/röda blommor

svart klänning med rosa/röda blommor

Skulle sy till ett annat barn men Emelia blev tokig i tyget fast hon inte gillar svart så det fick bli en till henne också. Ny modell på bakstycket men jag föredrar den jag gjort tidigare med helt bakstycke, sitter snyggare.
Observera den lilla, lilla loggan på fickan, märker numera allt jag syr med "BirkaLi"